Vid horisonten dansade havet och stjärnhimmelen med varandra

Rivierans stjärntäcke glittrade ikapp med hennes ögon när hon frågade honom efter en cigarret. Även fast hon inte tyckte om rökning så värst mycket så hade hennes kompis övertalat henne att det var en bra öppningsreplik när hon hade förklarat att hon var tvungen att prata med den killen. Dessutom såg det så sexigt ut när han sög på sin Marlboro att hon funderade på att bli heltidsrökare. I tystnad tog han upp paketet och räckte henne en cigg, sedan flipprade han vant upp sin tändare och höll för med handen när hon lutade sig mot honom för att tända på. "Where are you from?" frågade hon för att pressa ner rökhostan som trängdes i hennes strupe. "Oslo, Norway" Genast glömde hon att vara nervös och befinna sig i underläge för det var alltid kul att träffa någon som bodde nära en själv när man var långt bort hemifrån. Hon berättade glatt att hon kom från Stockholm och sedan vände hon sig mot sin vän som låtsades smsa med sin mobil och ropade med glädje att dom var från Norge. Hennes vän kom fram och hälsade på vännerna från Oslo, K och R. K grabbade snabbt tag i hennes kompis och dom började samtala om kvällens konsert.

De fyra nyfunna vännerna befann sig på den största nattklubben i Cannes, ute på den stora terassen vars golv var täckt i marmor. Uppklädda människor strömmade in från den stora trappingången med röda mattor och musiken dunkade inifrån. Hon tänkte att ikväll kunde inte bli annat än en riktigt bra kväll. Samtidigt gick K och hennes kompis in till baren, hans hand sökte efter hennes när dom skulle tränga sig förbi den dansande massan på dansgolvet och när hans hand omfamnade henne vände han sig om med ett leende på läpparna, hon log tillbaka och blev alldeles varm inombords. Drinkarna var extremt dyra med han skrattade bort det och tog utan tvekan upp visakortet och gav det till bartendern. Sedan förklarade han att hans kompisar hade rings och sagt att han skulle packa väskorna för dom skulle ta bilen ner till frankrike, sagt och gjort så var dom här men dom stannade bara på vissa ställen i några dagar.

Ute på terassen satt R och förklarade för henne hur deras bil hade gått sönder på vägen och dom var tvugna att övernatta på en bilverkstad mitt i ingenstans för att fixa nya däck till bilen. Hennes vän och K kom tillbaka och föreslog att dom skulle gå in och dansa. Dansgolvet var svettigt men den grymma musiken gjorde att man inte brydde sig. Varje gång någon kille närmade sig henne så var R där och dansade tätt in till henne. Hon tyckte det var skönt att känna pojkvänstrygghet och närhet, även fast hon annars alltid kände sig självständig och trivdes med sitt singelliv. Värmen blev för mycket för K och hennes kompis som dom trängde sig ut på terassen för att få luft. Luften smakade salt av havet som levde ett stenkast bort och den svalkade perfekt mot hennes varma kropp. Ord utbyttes och han insisterade på att hon var tvungen att komma till deras hotell och se på hans "oceanview". Hon började skratta livligt och sa att den raggningsrepliken hade hon allt hört förut mr oceanview. Sedan lugnade hos sig och sa busigt att visst kunde hon ta en titt men han behövde inte överdriva för hon var inte den som gick igång på pengar och makt.

När hennes vän fick syn på henne och R som kom ut genomblöta från dansgolvet ropade hon med skratt i rösten att herrarna ville bjuda med dom till deras hotel för att titta på deras oceanview och så gjorde hon citattecken i luften med fingrarna. Hon fnissade och fattade nog att dom skulle komma till ett litet rum och så skulle man få sträcka sig långt ut ur ett fönster för att få se en glimt av oidentifierat vatten. Men det spelade ingen roll för henne för R var snygg och hon kände sig trygg. Eftersom artisten hade spelat och det började närma sig småtimmarna bestämde sig vännerna för att ta festen till killarnas hotell.

Promenaden dit var mycket romantisk. Hon och R höll handen medan dom gick förbi hamnen där lyxbåtarna sov. Ibland såg man någon på båten drickandes champange eller badandes bubbelpool. Ja det fanns faktiskt båtar som hade bubbelpool på däck. Gatlyktorna hade fått hjälp av stjärnorna att lysa upp i sommarskymningen denna natt, och dunket från dansgolvet hade ersatts av bruset från vågorna som slog mot stranden i ett jämnt tempo. K och hennes vän gick några meter framför och man skulle kunna tro att deras vänskap var gammal då dom puttade på varandra och skrattade ikapp.

Innan vännerna hade hunnit reagera stog dom utanför killarnas hotell.


Fortsättning följer...


Chitchat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0