Gott Nytt År!!

Ny dag, nytt år, nytt decenium. Det måste firas. Men jag kommer inte fira att detta år är över detta år har varit grymt! Åkte massa snowboard i vintras bla, Flims Laax, Val Thorens och massa med freeridegruppen ända in på våren. Dessutom körde vi spread the love (krogshow), och Tolvskillingsoperan.

I sommras blev det jobb på roskilde, aldrig mer jobba där men Roskilde är ju grymt. Några vilda dagar i Oslo med en vild trio, 1 vecka i Serbien och två härliga veckor på franska rivieran!! Sedan bar det av till göteborg och way out west och min första kräftskiva i Norrköping!

I höst har jag festat lite för mycket kanske men haft riktigt kul med mina vänner, träffat nya människor och kommit gamla lite närmre. Dessutom fyllde jag 20 år med mycket lyckad grisfest.

Inte bara bra saker har hänt men när man tittar tillbaka så minns jag nästan bara ett bra 2009 och det är ju bra. Motgångar tar man tag i och erövrar och framgångar sparar man i minnet så länge som möjligt. För har ni någonsin varit med om något som inte ordnat sig?

Nu hoppas vi på ett bra nyår och och ett super 2010 och ett pangbra decenium!

Gott Nyått År!

Fransmän

Jag har så blandade upplevelser av fransmän. Frankrike är ett land jag håller varmt om hjärtat, både uppe i bergen och nere vid kusten. Jag var i Nice ensam och tog dansklasser när jag var 16, sedan har jag varit i dom franska alperna och i sommras spenderades 2 härliga veckor nere på Rivieran med mycket fest och strand.

Jag tror den generella uppfattningen om fransmän är att dom ska vara gentlemän och väldigt romantiska. Min uppfattning stämmer delvis med. I dom flesta fallen har dock fransmännen varit alldeles för mycket framfusiga och oblyga, visslat och ropat efter en, gjort en sällskap även fast man artigt visar att man inte vill ha sällskap. Det har till och med kommit till den punkten då jag var tvungen att ge en fransman en rak höger då han öppet tafsade på mig på spårvagnen.

Sedan har vi fransmännen som spelar på att fransmän ska vara romantiska men att dom egentligen bara vill komma innanför trosorna på dig. Som är lite genomskinligt charmiga med repliker som "I'm gonna teach you how to french kiss". (Sedan att jag låssades vara en nunna från Lettland är ju en annan historia.) Men sånna är väl lite små kul att umgås med fast inget speciellt.

Sedan har vi den riktiga franska gentlemannen och romantikern. "Min" fransman träffade jag dock i Amsterdam. Allt var idylliskt med denna man, det var löjligt och jag föll för det.
Mina vänner E, K och jag satt på en större uteservering och gjorde planer för kvällen. Ölen rullade in då bartendern hade en fet crush på K och E mådde inte så bra efter en dålig portion brownies. Eftersom vi alla tre var förstagångs turister i Amsterdam hade vi egentligen ingen aning om vad vi skulle göra för kvällen. Då kommer någon på idén att vi ska leka "den som först frågar någon vad vi ska göra idag vinner". Tävlingsinriktad som jag är vänder jag mig om till bordet bakom mig och knackar första bästa på axeln och en riktigt riktigt vacker man uppenbarar sig. Baptiste.

Vi umgicks med killarna resten av kvällen som var en skön blandning fransmän, danskar och slovakier. Som jag sa tidigare så var allt idylliskt med Baptiste... han höll upp dörrar och hade en väldigt dålig engelska men en väldigt sexig brytning. Han kom från Champange (hello!) och hade varit en soldat men nu jobbade han med sina händer som han själv valde att uttrycka det, han är den som fixar detaljerna i taken som man ser i gamla hus. Vet inte vad det proffesionella ordet är.
Han frågade alltid om jag ville ha något att dricka, han dansade sexigt och följde med mig ut när jag behövde luft. Där tittade han mig i ögonen och sa "tes yeux brillent comme des milliers d'étoiles dans le ciel, your eyes sparkle like a thousand stars in the sky" visst är det cheezy men han var så uppriktig och jag lät det va bara för den kvällen. Han ville hålla handen när vi gick på gatan och kyssas spontant mot ett träd. För en kväll kändes det som att jag spelade huvudrollen i en gammal fransk film (utspelad i Amsterdam?)

Som alla filmer hade denna också ett slut, vi skiljdes åt och jag och tjejerna åkte hem till sverige med en upplevelse rikare. Au revoir!



bad date

Jag dejtade en gång en mytoman. Till en början verkade han så cool när han berättade om alla han kände och allt han hade och allt han gjorde. Han verkade vara den perfekta kontakten att ha. Dessutom var han väldigt snäll och uppfostrad. Varje gång vi var ute presenterade han mig för alla han kände, tjejer som killar och han såg till att jag hade det trevligt hela tiden. Sakta men säkert började jag förstå att allt han sa kanske inte var helt sant. Jag tror att han tog en situation och överdrev den så det skulle låta som världens grej. Ex. "Jag har ett gratis drinkbord i vipen på det stället" = En kompis skrev upp mig på listan till det stället. Eller "Jag jobbar som programmerare" = Jag jobbar inom telemarketing men vi använder ett speciellt program när vi knappar in kunderna."

Jag tror att det tyder på osäkerhet...han trodde väl att jag skulle gilla honom mer om han hade massa saker eller kände massa människor. Dessutom tror jag att han ville vara lite häftigare än vad han egentligen är. Till och med nu när han vet att jag inte är intresserad så drar han till med sånna historier när vi stöter på varandra bara för att verka häftigare för att "vinna".

Denna kille var dessutom väldigt bra på att trycka ned mig och det jag gjorde för att må bättre själv eller för att få mig i underläga och på så sätt vinna poäng. dessvärre funkade det inte på mig och jag spelade iskallt och sa bara "nej du har fel såhär är det" när han tyckte att min 5 timmars tenta var superlöjligtenkelt eller berättade för mig hur omogen jag var.

När inga av hans kep fungerade blev han frustrerad och ringde mig på fyllan och bara "Jag tycker om dig jag vill va med dig bla bla bla" precis som jag hade trott. Jag sa bara att han måste hitta sig själv, börja va sig själv innan jag skulle bli intresserad och att jag inte kände något för honom.

Fortfarande idag händer det att han ringer och drar en rövare jag vet inte varför men jag har min teorier och utan att vilja låta självgod så tror jag det är för att han vill ha mig men inte kan få mig.

Om man bara är sig själv från början...

tyda drömmar

För andra natten i rad har jag drömt att jag har pojkvän.
Första natten va det en okänd snowboardåkare som bodde tillsammans med en skit snygg känd skidåkare. Han bodde typ i ett duschrum med en säng och lite hyllor i medans skitåkaren bodde hur snyggt som helst med massa walk in closets. Först kändes det helt okej men sedan började den okända göra massa karadesparkar och jag fick panik och gjorde slut.


Den andra natten var jag tillsammans med en kille jag kände som åker snowboard och vi skulle köpa en ny snowboard till mig ihop. Det var en ålderskillnad mellan oss men alla pratade om hur vi låg på samma mognads nivå och passade hur bra som helst ihop. Ändå så vandrade mitt öga till han som jobbade i affären.

Så vad betyder detta? Att jag drömmer om pojkvänner som är snowboardåkare och jag inte kan hålla mig i relationen? Tacksam för svar.

Juldagen

Istället för min vanliga rutin då jag vaknar sent, tar ett långt bad, gör mig redo för årets utgång och går ut och trängs med alla andra myndiga stockholmare. Så vaknade jag tidigt packade min bräda och gav mig ut på stan med S och E för att köra lite "urban riding"

Vi började med att bygga ett hopp i en trappa vid kungsholmensgymnasium..dock gick det inte att göra så mycket i det då det var ett ganska smalt utrymme och man hade 1 meter i landningen innan man åkte in i en vägg. Men vi filmade några misslyckade hopp och gick vidare. Vi försökte hitta nån form av "handrail" men det fanns inte riktigt nått bra ställe eftersom mycket av snän hade smält, vi hittade dock en lekpark som vi lekta i ett tag.

Efter en lunch på mcdonalds med mycket skämt om opassande saker åkte vi ut till bromma och en snötäckt parkering. Där knöt vi fast snören bak på bilen, pumpade hög musik och sedan turades vi om att åka på våra snowboards bakom bilen. Detta kan vara bland det roligaste någonsin...Vi filmade lite och ramlade lite. Nästa gång vill vi bygga en kick och ta fart med bilen och sen köra på den. citerar min vän S: "Det är bara åka upp och sen landa"

Allt som allt var det en riktigt rolig dag och det kändes som att man var 6 år igen när pensionärer kom fram och frågade vad man gjorde och svaret blev "vi leker bara lite"

Dock så resulterade dagen i en knäckt bräda, en sprucken och överkörd bräda.


S och E bygger hopp på Kungsholmen

Ska vi gå ut?

Är det bara jag som tröttnat på sockholms uteliv? Allt känns så förutsägbart. Jag har varit på långt ifrån alla ställen men det känns ändå som att man vet vad som väntas av varje ställe. Är det kanske att jag hamnat i den åldern att jag riktigt inte ännu kan uppskatta att sitta ner på nått fancy ställe och se uppklädd och sofistikerad ut och jag kan inte heller längre uppskatta allt för extrema indie ställen där folk inhandlat sina kläder på myrorna och det ibland är svårt att skilja tjejer från killar. Jag vill aldrig mer gå till en klubb som har en liten skylt vid dörren som berättar för mig hur jag ska se ut och uppträda, det är bullshit!

Jag vet i och för sig inte vad jag söker. Dom bästa kvällarna har nästan alltid uteslutet varit med goda vänner, är man ute med ett roligt gäng spelar det nästan ingen roll vart man är. Förutom den gången jag hoppade in i en limo och hamnade i en gymnastiksal i sollentuna!? Där kunde jag ha fått festa med hela kungahuset och inte varit nöjd.

Kommer ihåg när man var yngre och smet in på barer och längtade tills den dagen man hade ett giltigt leg. Allt man gjorde var att gå på hemma fester, och hemmafesterna var lika svåra att hitta då som nu. För visst längtar man lite efter en hemma fest, fast inte med smuggelsprit och spyor utan roliga människor och bra blandning med killar och tjejer ;)

Jag tror att jag tröttnat på Stockholms uteliv för att man måste tillhöra ett fack på nått vis, vara på ett visst sätt och klä sig på ett visst sätt. Nu har jag nog fått för mycket stockholm på ett tag och efter lite festande med bönder och prasselbyxor kommer jag längta efter att få klistra på ögonfransarna och lådsas passa in.



GOD JUL

.

Nyårs kris

Singlarnas högtid och min favorit högtid! Fast i år har jag inga planer och jag brukar ha planer men mina planer har inte gått att genomföra. Jag kommer få stå och kyssa mig själv hemma i sängen tittandes på film eftersom alla mina vänner är iväg på andra håll och kanter och att det känns patetiskt att bjuda in sig själv. Men det kanske är inga planer som gör att nyår blir bra att man inte har några förväntningar och man kommer hamna på nått spontant ställe.

Så om någon vill bjuda in mig på nyårs fest, jag lovar att komma med party humör och roliga anekdoter, eller om någon behöver en dejt till sitt party så hör av er!!

Mest av allt skulle jag vilja fira uppe i fjällen i nån mysig stuga med partyglada människor. Vi får väl se vem jag kysser i år på 12-slaget...

10 år

Råkade hamna inne på min "pojkvän" från fyrans facebook. Det är så knäppt att man känner igen någon som har gått från 10 åring till 20 åring.. Samma ansiktsdrag som väcker minnen om dagarna då vi lekte sanning eller konsekvens i bollhavet på mcdonalds, dansade tryckare på klassfesten och knappt vågade pussas på bion när vi såg stuart little. Jag längtar tillbaka till när man va liten och allt var enklare, det enda man behövde göra var att ta mod till sig och fråga chans och så var man ihop eller inte ihop. Nu för tiden finns det så himla många fler dimentioner på ett förhållande.

Om man tänker på skillnaden på 10 åring och 20 åring så känns den helt enorm. Jag tror dessa 10 år i ens liv är de åren som man mest förändras under. Känns inte som att jag kommer ha förändrats lika mycket när jag är 30. Fast det återstår ju att se.

Tänk att 10 år har gått och att man knappast blivit klokare på detta område :)


Stöten

Förra helgen va jag i stöten, inte i helgas utan helgen innan. Det var kul eftersom jag inte åkt sen april. Men jag önskar jag va bättre på att åka snowboard så att jag kunde impa på alla snygga killar. Dom gör ju inte direkt urringade snowboardjackor.

Helt seriöst så tänder jag helt sjuukt mycket på snowboard/skidkillar, det är nått med dom som gör mig alldeles varm i brallan. Tills dom tar av sig sina goggles vissa av dom. Fast är man jävligt bra åkare lär man ju få ligga även fast man är ful, typ Shaun White.

Soundtrack

Satt och lyssnade på skön musik och ville skriva ihop en lista på alla band/artister jag sett live. Jag försökte så gott som möjligt. 

2006

  • Keane
  • Shout Out Louds

2007

  • Detektivbyrån
  • Taxi Taxi
  • John Legend
  • Arcade Fire
  • Bjork
  • The Killers
  • Trentemoller
  • The Sounds
  • Queens of The Stonage
  • The Beaste Boys
  • In Flames (en snabbis)
  • New Young Pony Club
  • Camera Obscura
  • Tiesto
  • Red Hot Chili Peppers
  • The Who
  • The Flaming Lips
  • Basement Jaxx
  • Muse
  • Arctic Monkeys
  • The Ark

2008

  • Alice in videoland (fast missade sjukt mycket för att horregnet öste)
  • Adam Tensta
  • Markus Krunegård
  • Familjen
  • Hot Chip
  • MSTKRFT
  • The Go! team
  • The Kooks
  • Håkan Hellström
  • Robyn
  • Kleerup
  • Kent
  • Cut Copy
  • Death Cab
  • Looptroop
  • Lykke Li
  • Magnus Tingsek
  • M.O.P

2009

  • Coldplay
  • Oasis
  • Trentemoller
  • Kaney West
  • 2manyDJs
  • Fleet Foxes
  • Håkan Hellström
  • The Mars Volta
  • Pet Shop Boys
  • Arctic Monkeys
  • Band of Horses
  • Basement Jaxx
  • Beirut
  • Bon Iver
  • Dead Prez
  • Glasvegas
  • Robyn
  • Röyksopp
  • Sonjagon
  • Vampire Weekend
  • Wilco
  • Wolfmother
  • Markus Krunegård
  • MGMT
  • Lykke Li
  • Mike Snow
  • Steve Aoki
  • Deportees
  • El Perro Del Mar
  • Johnossi
  • Nas
  • The Game
  • David Guetta

Man kan ju nästan räkna ut vart jag sett vad, nästan.
Förhoppningsvis blir det Fat Boy Slim på nyår!


Uppdrag 1 forts.

"Kontaktannonskillen" svarade och uppmanade mig att ta mig till ett ställe där han skulle befinna sig och bågskjuta(?) men eftersom jag inte är intresserad av att bli skjuten eller dyssekillar så kommer jag nog inte nappa på honom.

Kanske är det egentligen sånna här man ska ge en chans sånna som man är för snabb på att döma? Fast å andra sidan så om det inte finns ens lite intresse från början kommer det göra det någonsin?


Sett ute

En tjej står på dansgolvet på en klubb, drar upp tröjan så att pattarna hänger ut, ber alla som står för en spegel flytta på sig då hon ska ta kort på sig själv med sillisarna ute genom spegeln.

En handelsresande

I köpenhamn testade jag att gå in på en bar själv och testa lyckan. Mina M, J och I gick in på "Masken" och jag kände inte att det var min grej. Så jag hittade en vidrig sportsbar brevid och tänkte perfekt här går jag in. Jag satte mig i baren och det tog inte lång tid innan den första vilsna förloraren kom och pratade med mig. Eftersom jag egentligen inte var intresserad utan mest ville testa avd som hände så gjorde jag en av mina favoritgrejer som finns att göra ute, jag hittade på en egen livsstory.  Han frågade om jag väntade på någon och jag svarade att jag väntade på en bilnddate men att han inte verkade ha kommit. Han frågade om han fick göra min sällskap så länge och vi började samtala. Jag var iallafall på resande fot, min mamma va serb och diplomat och min pappa var militär så vi hade rest runt en massa och bott på många ställen och nu var jag ute och reste helt ensam för att finna mig själv. Min bror var en könsstympad blond tjej från Tanzania. Det är det bästa som finns och är man tillräckligt allvarlig och övertygande så går fulla förlorare på allt. Jag blev medbjuden på nåns födelsesagsfest på en annan bar och där fortsatte påhittandet. Han tyckte jag var väärldens häftigaste tjej och att det typ var en ära att träffa mig haha! Han behöver ju inte veta att jag oftast sitter hemma i min säng i sveriga och glor.

Efter ett tag bestämde jag mig för att vandra tillbaka till "Masken" och plocka upp mina vänner och Starship (I shall call you starship) och vi begav oss mot cosy då dom har öppet till morgonen efter.

Där fick jag uppleva lögnens baksida. Jag står i baren och en man (killen från London från inlägget under) kommer fram och pratar med mig.
Han: Whats you name?
Jag: Anastasia
Han: Where are you from?
Jag: UK
Han: Oh really me to how nice!
Jag: (får lite panik då min brittiska suger) haha just kidding you I'm from sweden I just said that because I heard you sp...anyhow what is your name?

Ingen skada skedd dock han hängde efter mig hela kvällen och sa saker som "You're making me shy" och "I'm only gonna say this once I would love to have you fo christmas" när dom spelade "All I want for christmas is you"
Visst är det lite charmigt men snälla vi träffades för 1 timme sen liksom, lugna dig. Dessutom fanns det som sagt ingen attraktion från min sida alls. Han var bara trevlig. Hade det varit värsta snygga hunken så kanske jag hade fallit för det. Låter ytligt men vad ska jag med en kille till i danmark som är från londom som jag sa till min mor när jag kom hem och hon frågade om jag ahde träffat nån fin kille. För när det kommer till seriösa grejer är jag inte ytlig...tror jag?

Det är bara så himla roligt att vara vem man vill för en kväll men man ska akta sig för att göra det i fel lägen men en weekend i en främmande stad är det ultimata läget.


köpenhamn

Befinner mig just nu i köpenhamn med endast en mobil med internet på. Något jag har lärt mig om köpenhamn är att danska killar är snygga, danska killar kan vara jävligt dräggiiga, det är mycket multi kulti här och om du vill ha ragg ska du gå på gaybar helst "Cosy". Vi hamnade där 2 kvällar. Jag va där med mina bögvänner och jag fick ändå mest ragg. Dock så var dom flesta killarna som raggade på tjejer ganska vidriga. Till exempel så var det en grov man som var där ensam båda kvällarna och försökte med alla tjejer, så satt han lite i ett hörn och glodde och tog en nap. Han va där ända till stängning, tilläggas bör att stället stängde 9 på morgonen. Det är inte lätt alla gånger. Utöver dom vidriga finns dom trevliga som ex. en man från london som var väldigt charmig och glad. Tyvärr så fanns det ingen attraktion från min sida! Och hur gick det för bögarna? Det gick bra! Starship

Uppdrag 1

Svara på en kontaktannons.

Vet inte ens vart man hittar en gammal hederlig kontaktannons, så jag översätter uppdraget till ett internetvänligt uppdrag. 

"Tja heter XXXXX e 20 år gammal:) jobbar som kock på fritiden dvs. resten av dagen efter jobbet trännar jag bågskytte med os ambitioner. har mycket självdistance och har bra kontakt med mina känslor :)) ibland för bra tycker jag men men ......
vill du kankse snacka vidare kan du höra av dig på XXXXXXX"

svar: "Hej XXXXX. Kul med en kille med ambitioner då jag själv är en tjej med tydliga mål i livet. Jag är 20 år gammal precis som du och tycker om att dansa och ha kiul med mina vänner. Har aldrig prövat bågskytte."

Så nu är det bara att vänta och se. Vad menar han med "för bra" kontakt med sina känslor. Grinar han mycket, överanalyserar, är han väldigt schitsofren(?) i sina känslor??

Återkommer med detta


sådan pojkvän sådan flickvän

Jag tycker ofta att man kan se väldigt mycket likhet i en hundägare och dess hund. På samma sätt har jag börjat tycka att par ser likadana ut. Är det att man drar sig till folk som liknar en själv eller handlar det om att man efter ett tag i ett förhållande anpassar sig till varandras utseende? Visst att man ofta gärna är med någon med samma intressen och liknande humor etc men det behöver ju inte betyda att måste se lika ut.
En liten tanke som slog mig på väg till skolan då jag gick förbi ett identiskt par. Så i framtiden ska jag leta efter killar som ser ut som jag.


"Uppdrag singel"

När jag fyllde 17 år fick jag en bok av en god vän. En bok med 188 uppdrag att genomföra som garanterar att det kommer att förändra ditt singelliv. Boken garanterar att du efter 188 genomförda uppdrag kommer att stå med en pojkvän/flickvän. Jag tror att det mest är för att det kommer ta sån satans tid att utföra uppdragen att man på vägen kommer hitta nån. Men jag har ju varit absolut singel i 20 år så detta är uppdraget för mig!!

Det vore stört kul om jag klarade alla uppdragen, lär ju inte göra en om dagen men nån lite då och då för att underhålla mig själv.



God natt!


Do you know S?

Det är jag som är S och en helt vanlig tjej som pluggar på uni, älskar att åka snowboard, dansar och reser gärna och spårar med mina vänner. Jag skriver här för att dokumentera mitt vibrerande, dynamiska liv (?),  och för att dokumentera mitt bitterljuva singelliv.

Jag ser mig själv som den ultimata singeln! För det mesta känner jag att singel livet äger och att jag inte skulle vilja byta bort det för någon alls. Det är nog för att jag inte hittat den rätta invänder alla mina monogama vänner. Det tror jag också...för ibland händer det att jag kärar ner mig i någon och så sitter man hemma och tycker att sängen är för stor.  Jag har iallafall aldrig varit en sån som är i en relation bara för att vara i en, det har aldrig varit värt att ge upp singellivet för ;)

I sökandet efter mannen med stort M eller stor...näääää så träffar man mycket människor och upplever roliga saker som är värda att dokumentera. Det är ju kul att titta tillbaka på sen när jag sitter lyckligt gift i min alpstuga.
 Detta kan ju kanske också hjälpa mig få lite struktur på livet, komma ihåg alla resor jag gör och minnas alla goa stunder i livet. Målet i livet är ju livet.

Mest skriver jag här för att jag själv vill minnas vad fan det är jag sysslar med egentligen!






RSS 2.0